SOOC " straight-out-of-camera" vrij vertaald " zo uit de camera " En dat is wat we , op deze pagina willen laten zien.  Heeft een digitale foto verbetering (fine tuning) nodig?  Wil je mijn gedacht kennen? Ja, het antwoord is JA. De mate van aanpassing is smaak gebonden, niet elk beeld kan een zware aanpassing aan. Maar een lichte verbetering, of gebruiken we liever, een optimalisatie van je beeld komt de foto zeker en vast ten goede. Door contrast verbetering , een witbalans aanpassing, het schuiven met hooglichten en het oplichten van schaduwen kan jouw foto er doen uitspringen. We kunnen verder gaan en textures toepassen , vervormingen en perspectief corrigeren maar ook gewoon belichtingsfouten aanpassen.storende elementen wegwerken, kortom heel veel mogelijkheden om jouw foto, van een snapshot tot een sprekend beeld te transformeren. Interesse in het hoe ? Sluit je aan bij fotodigiclub de Teut en ontdek de wondere wereld van de digitale fotografie.
Elke maand hebben we tijdens onze bijeenkomsten een ogenblik om hier verder op in te gaan. Onze leden stellen aan de hand van deze rubriek hun SOOC bestand aan u voor en laten stap voor stap de werkwijze zien om tot het afgewerkt resultaat te komen. Natuurlijk is dit resultaat een persoonlijke visie en dat respecteren we allen, maar van de gebruikte technieken leren we allemaal.Geen onderwerp gaan we uit de weg.  eenvoudige verbeteringen tot hallucinante transformaties passeren de revue.  Met de nodige tijd voor vragen en voor het maken van notities. SOOC een nieuwe rubriek tijdens de twee maandelijkse bijeenkomsten van FotoDigiclub De TEUT Zonhoven.
Bij jij geen photoshop addept, geen nood, de tips en tricks kan je steeds toepassen in jouw manier van fotograferen /  bewerken. Elke uiteenzetting bevat de nodige portie humor  en het spreekwoordelijke korreltje zout.Graag ontvangen we jullie feedback en/of vragen. Ons team staat steeds voor jullie klaar. Wees kritischer op je fotografie, optimaliseer je bestanden en laat ons allen genieten van de WoWfactor, hoe groot of klein die is.  Wil je het SOOC team contacteren ? simpel,  mail naar SOOC@fotodigiclub.be

Wil je zelf aan de slag en de uitdaging aangaan ?
Download hier een bestand , en probeer de rawfile te verbeteren.
Foto ter beschikking gesteld door Jef HULSMANS.